De opstalverzekering en de cv-ketel

door | okt 22, 2020 | Particulier, Zakelijk

Cv-ketel onderhoud is een belangrijke klus die u voor de veiligheid door een erkende cv-ketel onderhoudsmonteur moet laten doen. Het liefste vóór de winter zodat u er dan wel warm en knus bijzit. En wat veel mensen niet weten is dat veel opstalverzekeringen het jaarlijkse onderhoud verplicht stellen. Als u dat onderhoud niet laat uitvoeren, loopt u het risico dat de verzekering niks vergoed bij schade door de cv-ketel.

Waarom schakelt u een cv-ketel onderhoudsmonteur in?

Een slecht onderhouden cv-ketel is erg gevaarlijk en kan leiden tot het vrijkomen van giftige koolmonoxide. Daarom is het belangrijk om een grote onderhoudsbeurt altijd door een erkende cv-ketel onderhoudsmonteur te laten doen. Kies er eentje met een certificaat om meer garantie te hebben op een goede cv-ketel reparatie. Vaak eist een ketelfabrikant een jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoudsbeurt, als u de garantie op de ketelonderdelen niet kwijt wilt raken.

Wanneer moet u uw cv-ketel onderhouden?

Een goed onderhouden cv-ketel laat u niet in de kou staan. Het is daarom belangrijk om uw cv-ketel een grote beurt te geven vóórdat de Hollandse kou haar intrede doet. Om het werk van de cv-ketel onderhoudsmonteur te ondersteunen, zijn er trouwens wel een aantal dingen die u zelf kunt controleren aan uw cv-ketel. Door alle radiatoren open te draaien en te kijken hoe lang het duurt voordat ze warm zijn, kunt u de staat van uw cv-ketel testen. Ook zijn borrelende geluiden in de radiatoren een teken dat cv-ketel onderhoud nodig is.

Wat kunt u zelf controleren aan uw cv-ketel?

Ondanks dat u het daadwerkelijke onderhoud het beste door een erkende cv-ketel onderhoudsmonteur kunt laten doen, zijn er wel een aantal dingen die u zelf kunt controleren. Let dan op het volgende:

  • Controleer bij slechte of langzame verwarming altijd even de batterij van de thermostaat
  • De ideale waterdruk van uw cv-ketel ligt tussen de 1.2 en 2.0 bar. Controleer de waterdruk ongeveer elk half jaar.
  • Het bijvullen van de radiatoren is erg belangrijk bij een te lage waterdruk van uw cv-ketel
  • Het ontluchten van de radiatoren is noodzakelijk als er te veel lucht in uw cv-installatie zit en de verwarming het daardoor minder goed en snel doet

Bron: Klaverblad/Vereniging Eigen Huis

Commitment verzekeringen heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.