Ook in 2020 positieve spaarrente

door | dec 9, 2019 | Particulier

De Volksbank, waar RegioBank onder valt, houdt de spaarrente zo lang mogelijk positief. Bij ons krijgen particuliere spaarders komend jaar – en het liefst nog langer –  minstens 0,01% rente over spaargeld tot € 25.000. Ook voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot € 100.000 wordt de rente komend jaar niet negatief.

Waarom doen we dit?

€ 25.000 aan spaargeld is een goed bufferbedrag. Zo’n financiële buffer is heel belangrijk en we moedigen onze klanten altijd aan om dit op te bouwen. Dat zorgt voor veiligheid, controle en zekerheid. Een negatieve spaarrente kan sparen juist minder aantrekkelijk maken of mensen gaan op zoek naar een andere, minder veilige manier om hun geld te bewaren, bijvoorbeeld in huis. Dat willen we voorkomen.

‘Sparen moet lonen’

Tegelijkertijd luisteren we zo goed mogelijk naar onze klanten. We vroegen daarom aan meer dan 3.000 bankklanten van RegioBank en andere banken wat zij van een negatieve spaarrente vinden. De uitkomst was duidelijk: een negatieve spaarrente is onaanvaardbaar. Het is ons met de paplepel ingegoten dat sparen loont en een negatieve rente druist hier volledig tegenin. Geen negatieve rente houden we het liefst zo lang mogelijk vol, al is de toekomst moeilijk te voorspellen. Volgend jaar beoordelen we de situatie opnieuw en dan houden we weer zo goed mogelijk rekening met onze spaarders.

Bron: RegioBank

Commitment verzekeringen heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.