Oude polis en spaarbankboekje

door | sep 24, 2019 | Particulier

Heeft u een oude polis of een oud spaarbankboekje gevonden? Of heeft u een oude ongebruikte bankrekening? Lees hier wat u kunt doen.

Oude polis

oude papierenU heeft een oude polis en wilt daar meer informatie over. Als u de naam van de verzekeraar weet, kunt u daar contact mee opnemen.

Bestaat de verzekeringsmaatschappij niet meer? U kunt bij DNB navragen wie de rechtsopvolger is. DNB kan niet zoeken op persoonsnaam of polisnummer. Als u niet weet waar u verzekerd bent, dan kunt u een aanvraag doen bij het Verbond van Verzekeraars. Deze heeft een zoekservice voor polissen. Kijk voor meer informatie op: www.vanatotzekerheid.nl/begrippen/polis-zoek.

Slapende tegoeden

Bankrekeningen kunnen ‘slapend’ worden doordat rekeninghouders overlijden, verhuizen of de rekening simpelweg vergeten. Volgens de wet vervalt dan na 20 jaar het saldo van deze slapende rekening. Maar banken doen geen beroep op de verjaringstermijn. Dus als de claim kan worden aangetoond, keren ze tegoeden ook na twintig jaar uit aan de rechthebbende.

Wilt u laten uitzoeken of er ergens slapende rekeningen zijn? Dat kan bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). U kunt hierover meer lezen op: www.slapendetegoeden.nl

Oud spaarbankboekje

Heeft u een oud spaarbankboekje van een bank die niet meer bestaat? Deze oude bank kan overgenomen zijn door een andere bank. Vaak kunt u dit op internet vinden. Bij de ‘nieuwe’ bank kunt u navragen wat de mogelijkheden zijn om het spaartegoed alsnog uit te keren. Kunt u de bank niet vinden? U kunt bij DNB navragen wie de rechtsopvolger is.

Bron: DNB

Commitment verzekeringen heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.