Tweede woning populair onder beleggers

door | aug 22, 2019 | Particulier

Van de particuliere beleggers in Nederland die al een tweede woning bezitten, overweegt 28% nog een (recreatie)woning aan te schaffen. Daarnaast zegt 66% van de particuliere beleggers zonder tweede woning, een dergelijke aankoop te overwegen. Voor een kwart van de beleggers is dit een zuiver beleggingsobject.

vakantiewoningDat blijkt uit een door het vakblad Cash gehouden onderzoek onder particuliere beleggers in Nederland. Van alle respondenten kwalificeert 53% een tweede huis als een goede belegging. Ruim een kwart (26%) is het daar niet mee eens en 21% investeert zijn geld liever in vastgoed.

Eigen gebruik

Van de respondenten heeft 65% (2018: 44%) naast het hoofdverblijf in Nederland nog een of meerdere (recreatie)woningen in bezit. Dit kan in eigen land of daarbuiten zijn. Van de respondenten heeft 53% de tweede woning aangeschaft voor de verhuur. De andere respondenten willen er zelf ook gebruik van kunnen maken, waarbij 28% van deze groep aangeeft hun tweede woning helemaal niet te willen verhuren aan derden.

Van de woningen die respondenten bezitten wordt momenteel 64% verhuurd. De woningen staan in Nederland (68%), Frankrijk (7%), Duitsland (7%), overig Europa (14%) en op Curaçao (4%).

Bron: InFinance

Commitment verzekeringen heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.