UWV publiceert update rekentool gedifferentieerde premie WGA en ZW-flex

door | sep 18, 2019 | Zakelijk

Met de rekenhulp ‘Premiewijzer gedifferentieerde premie Werkhervattingskas’ berekent u zelf uw premie bij UWV voor de WGA, de ZW-flex of allebei. De Premiewijzer is aangepast aan de cijfers voor 2020.

U vindt de premiewijzer hier.

Verzekeren bij UWV of eigen risico dragen?

UWV

Veel werkgevers beslissen rond deze tijd of zij zich in 2020 bij UWV verzekeren of het risico zelf willen dragen. Eigenrisicodragers kunnen zich verzekeren bij een private verzekeraar voor de kosten van het dragen van het eigen risico. Als u twijfelt, kan inzicht in de premie bij UWV bij de beslissing helpen. Met de Premiewijzer maakt u een inschatting van uw premie bij UWV. De precieze premie krijgt u dan eind 2019 via een beslissing van de Belastingdienst.

Op tijd aan- of afmelden eigen risico dragen

Bij de beslissing om privaat of publiek (bij UWV) verzekerd te zijn, let u op de premie. Maar het is ook belangrijk op de hoogte te zijn van de administratieve taken die u heeft als eigenrisicodrager. Laat u daarom goed adviseren. Wilt u zich aanmelden of afmelden als eigenrisicodrager in 2020? Dit kan tot en met 30 september 2019, bij de Belastingdienst.

Bron: Salarisnet / UWV

Commitment verzekeringen heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.