Waar let u op bij een bestelauto­verzekering met een grijs kenteken?

door | aug 17, 2020 | Zakelijk

Voor uw bedrijf heeft u een bestelauto om goederen, leveringen of werkmateriaal mee te vervoeren. U gebruikt de bestelauto dus zakelijk. Daardoor kunt u de auto aanmerken als ‘grijs kenteken’. Dat levert u belastingvoordelen op. Maar is er voor de verzekering een verschil tussen een grijs of geel kenteken?

Wat is een grijs kenteken?

Voor een ‘grijs kenteken’ moet de bestelauto ingericht zijn voor goederenvervoer, bijvoorbeeld met een laadruimte zonder zitplaatsen, en de auto mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kilo. Andere eisen voor een ‘grijs-kenteken’-bestelauto:

  • voor de omzetbelasting moet u ondernemer zijn en een btw-nummer hebben;
  • de bestelauto moet op uw naam of op naam van uw bedrijf staan;
  • u moet ten minste 10% van al uw kilometers zakelijk rijden met uw bestelauto.

Voldoet uw bestelauto aan de fiscale regels? Check het op de site van de Belastingdienst.

Uw bestelauto is een bedrijfsinvestering waarvoor aftrek mogelijk is. Als u meer dan €2.300,- investeert, kunt u daarvan 28% aftrekken van de winst. Check hier of u recht hebt op deze kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Wat zijn de voordelen van een grijs kenteken?

Een ‘grijs kenteken’ is fiscaal aantrekkelijk omdat u minder wegenbelasting betaalt. Maar ook omdat u bij aanschaf van de bestelauto vrijstelling kunt krijgen voor de bpm en de btw kunt aftrekken.

Wat is grijs aan het kenteken?

De aanduiding ‘grijs kenteken’ stamt uit de tijd dat het kentekenbewijs van een bestelauto grijs was. Sinds de invoering van de kentekencard is het kleurverschil tussen kentekenbewijzen van de verschillende categorieën voertuigen verdwenen. Een ‘ bestelauto­verzekering grijs kenteken’ zegt dus niets over de kleur van het kenteken, maar is gewoon een verzekering voor uw bestelauto. U herkent ‘grijze kentekens’ aan de eerste letter van het kenteken: dit is een B of een V.

Bestelauto­verzekering grijs kenteken

We hebben al vastgesteld dat een ‘grijs kenteken’ gewoon een bestelauto is: een auto gemaakt voor goederenvervoer met een laadruimte en met een maximaal beladen gewicht van 3.500kg. Voor die auto sluit u een bestelauto­verzekering. Maar waar moet je op letten? De kosten van een bestelauto­verzekering zijn per persoon en per voertuig verschillend. Wilt u weten wat het kost om een verzekering af te sluiten voor een grijs kenteken? Neem dan contact op met onze onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Bron: Allianz

Commitment verzekeringen heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.